Ημερίδα – 3η Δεκέμβρη 2017

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ – 20/11/2017 – Προσθήκη Αφίσας, Προγράμματος Ημερίδας και Συνδέσμου για Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής στην Ημερίδα

16/11/2017 – Δελτίο Τύπου

Ληξούρι, 16 Νοεμβρίου 2017

Αριθμ. Πρωτ.: 200

 

ΠΡΟΣ

Όλα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης Κεφαλονιάς,

Ιθάκης και Ιονίων Νήσων

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Εκπαίδευση – Φροντίδα – Υποστήριξη Ενηλίκων Α.μεΑ. – Αποτίμηση αποτελεσμάτων των εκπαιδευομένων στο Κ.Δ.Η.Φ. από την έναρξη λειτουργίας του 04/04/2017 έως 30/11/2017»

 

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»  και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ” με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, πραγματοποιούν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση – Φροντίδα – Υποστήριξη Ενηλίκων Α.μεΑ. – Αποτίμηση των αποτελεσμάτων εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων στο Κ.Δ.Η.Φ. από την έναρξη λειτουργίας του 04/04/2017 έως 30/11/2017» στο Ληξούρι στις 3 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Το Κέντρο και η Ένωση προχωρούν στη σχετική πρωτοβουλία ανταποκρινόμενοι στο μείζον θέμα της διά βίου μάθησης ενηλίκων Ατόμων με Αναπηρία, μιας ομάδας πληθυσμού, που αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια για ισότιμη ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή μιας χώρας. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου οκταμήνου λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ., το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πραγματικά διαφαίνεται εκπαιδευτική εξέλιξη ενηλίκων Α.μεΑ. μαθαίνοντας και αποκτώντας στάσεις, αξίες, ικανότητες – δεξιότητες και γνώσεις από την καθημερινή τους εμπειρία και τις εκπαιδευτικές επιδράσεις, που δέχονται από το περιβάλλον τους.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους έμπειροι επιστήμονες, που εργάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και εκπαιδευτικούς. Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η κα. Στεφανία Φούσκα, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής, η οποία θα αναλύσει το θέμα «Ενηλικες με Αναπηρία: Ανάγκες εκπαίδευσης και υποστήριξης – Ο ρόλος της οικογένειας». Την επιστημονική αξιολόγηση της λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. παρουσιάζει με εισήγησή του το εργαζόμενο επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου (Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Εργοθεραπεύτρια, MSc. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Λογοθεραπεύτρια, Γυμναστής). Οι εισηγήσεις τους απευθύνονται σε Άτομα με Αναπηρία, γονείς και φροντιστές, εκπαιδευτές, επιστημονικό προσωπικό, φοιτητές και ευαισθητοποιημένους πολίτες καλύπτοντας όλες τις πτυχές του θέματος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την Ημερίδα παρουσιάζει και συντονίζει η Πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας, την Αίτηση συμμετοχής (για όσους θέλουν μετά το τέλος της Ημερίδας βεβαίωση παρακολούθησης), κ.λ.π. θα είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο της  Ένωσης: http://enosi-amea-yperion.gr/ από τη Δευτέρα 20/11/2017.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος

 

Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας

 

Γερασιμούλα Σταθάτου

Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής στην Ημερίδα εδώ

Δείτε το σχετικό έγγραφο: Δελτίο Τύπου για ΗΜΕΡΙΔΑ – 16-11-2017

Βρείτε το πρόγραμμα εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 2017