Συγχαρητήρια στην Κινηματογραφική Λέσχη Αργοστολίου

Ληξούρι, 15 Φεβρουαρίου 2018

Αριθμ. Πρωτ.: 17

 

ΠΡΟΣ

Όλα τα τοπικά μέσα Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ιονίων Νήσων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κινηματογραφική Λέσχη Αργοστολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Συγχαρητήρια στην Κινηματογραφική Λέσχη Αργοστολίου»

 

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», το εκπαιδευτικό – βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» και οι ωφελουμένοι του Κέντρου ευχαριστούν θερμά την Πρόεδρο, κα. Κλεφτοσπύρου Γιούλη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Αργοστολίου για την όμορφη πρωτοβουλία τους να προβάλουν δωρεάν το πρωί της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» την ταινία «Το βιβλίο της ζούγκλας» της Disney στους ωφελούμενους του Κέντρου μας, αλλά και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο των Περατάτων και στο ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων.

 

Η ταινία προβλήθηκε μεταγλωττισμένη ενθουσιάζοντας όλους τους παρευρισκόμενους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και ωφελούμενους. Ήταν μια ιδιαίτερα προσεγμένη και τρυφερή ταινία για μικρούς και μεγάλους. Εύκολα κατανοητή σε όλους με όμορφα νοήματα και με θέμα της την ευαίσθητη και αλληλοϋποστηρικτική σχέση του ανθρώπου, και συγκεκριμένα του μικρού ήρωα Μόγλη, με τα ζώα της ζούγκλας και το αντίστροφο. Οι ωφελούμενοι συμμετείχαν, αλληλεπιδρούσαν και συνέπασχαν με τους ήρωες της ταινίας κατά τη διάρκεια της προβολής της προκαλώντας μας ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά.

 

Πέρα από τη διασκέδαση οι ωφελούμενοι του Κέντρου μας είχαν την ευκαιρία τόσο πριν την έναρξη της ταινίας όσο και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος να συναντήσουν παλιούς εκπαιδευτές και φίλους τους, αλλά και να γνωρίσουν νέους. Ήταν εξαιρετικά χαρούμενοι, που διαρκώς συνομιλούσαν και αντάλλαζαν νέα τους, και μάλιστα μετά το τέλος της προβολής αλληλοχαιρετήθηκαν με την ελπίδα να ξανασυναντηθούν σύντομα.

 

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η Κινηματογραφική Λέσχη πρόσφερε γλυκίσματα και νερό σε όλους, καθώς και μετά το πέρας της ταινίας πρόσφερε ένα κουτί με γλυκά για το δρόμο της επιστροφής.

 

Μετά το τέλος της ταινίας οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.Η.Φ. μας, και πριν αποχωρήσουν για το Ληξούρι, σταμάτησαν για πίτσα σε τοπική πιτσαρία-ταβέρνα του Αργοστολίου, όπου όλοι μιλούσαν συνεχώς για την ταινία, σιγοτραγουδούσαν τα τραγούδια της και με τους εκπαιδευτές τους αντάλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με τα μηνύματα και τις εντυπώσεις, που τους άφησε.

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης για άλλη μια φορά απέδειξαν τα συναισθήματα της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τα Άτομα με Αναπηρία του Νομού μας παρέχοντάς τους τόσο ψυχαγωγία όσο και υγιή κοινωνική ένταξη.

 

Τους συγχαίρουμε για άλλη μια φορά και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο εξαίρετο έργο τους!

 

Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος

 

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας

 

Γερασιμούλα Σταθάτου