Δελτίο Τύπου για Πέτρο Αλιβιζάτο

Ληξούρι, 08 Φεβρουαρίου 2018

Αριθ. Πρωτ.: 13

ΠΡΟΣ

Όλα τα τοπικά μέσα Κεφαλονιάς, Ιθάκης

και Ιονίων Νήσων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Απώλεια Πέτρου Αλιβιζάτου»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μετά την τόσο απρόσμενη απώλειά του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε εξαιρετικά φιλάνθρωπος και ευαίσθητος άνθρωπος. Κατέβαλε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να συμπαρασταθεί στους πιο αδύναμους ανθρώπους με δράσεις και συμμετοχές του σε ιδρύματα της χώρας, αλλά και μέσα από την προσωπική του επαφή με ιδρύματα και σωματεία με ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες.

Για την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» υπήρξε πολύτιμος υποστηρικτής στην ίδρυσή της και ενεργός συμπαραστάτης στην ανακατασκευή των κτιρίων, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» στο Ληξούρι.

Αισθανόμαστε άπειρα συναισθήματα ευγνωμοσύνης για αυτήν την πολύτιμη προσφορά του προς τα Άτομα με Αναπηρία του Νομού μας, η προσφορά του οποίου δε θα ξεχαστεί ποτέ από τα μέλη της Ένωσής μας. Έτσι, θα αναρτηθεί εντός των εγκαταστάσεών της μία αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα με το όνομά του.

Στην εξόδιο ακολουθία του στην Αθήνα θα παραστεί η Πρόεδρος της Ένωσης, κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στην Κεφαλονιά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

Η Πρόεδρος

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

 

Η Αντιπρόεδρος

Μαρία Λαδά

 

Η Γενική Γραμματέας

Γερασιμούλα Σταθάτου

 

Η Ταμίας,

Βούλα Κοντογιαννάτου

 

Τα μέλη,

Ευανθία Λαδά, Άννα Συνοδινού – Καμήλου, Σταύρος Λυκούδης