Δωρεά από Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Ληξούρι, 09 Φεβρουαρίου 2018

Αριθμ. Πρωτ.: 14

ΠΡΟΣ

Όλα τα τοπικά μέσα Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ιονίων Νήσων

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Δωρεά από “Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή”»

 

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) «ΥΠΕΡΙΩΝ», οι ωφελούμενοι και το εκπαιδευτικό – βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκφράζουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο, κ. Γεράσιμο Βεργωτή, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» για τη δωρεά συνολικού ποσού 2.500 (δύο χιλιάδες και πεντακόσια) Ευρώ στην μνήμη του αείμνηστου και πολύ αγαπητού ιατρού Σπύρου Λυκιαρδόπουλου.

Η ευγενική αυτή προσφορά απέδειξε την αγάπη και το σεβασμό προς τα Άτομα με Αναπηρία του Νομού μας και αποτελεί αδιάψευστο δείγμα της γεναιοδωρίας και του κοινωφελούς σκοπού του Ιδρύματος.

Ο αείμνηστος, εξαίρετος επιστήμονας, ιατρός, μα πάνω από όλα σπουδαίος άνθρωπος, Σπύρος Λυκιαρδόπουλος, ήταν και είναι φωτεινό παράδειγμα προάσπισης και σεβασμού των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

Η δωρεά αυτή είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο από την άποψη της συνδρομής της εκπαίδευσης – φροντίδας και υποστήριξης των ωφελούμενων του Κέντρου, αλλά κυρίως για την πολύπλευρη στήριξη των τοπικών φορέων να διατηρήσουν το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της σημαντικής αυτής Δομής.

Είναι πολύ σπουδαίες αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς αφενός, αφετέτου, όμως, δημιουργούν συνθήκες ελπίδας και αισιοδοξίας τόσο στα Άτομα με Αναπηρία όσο και στους εκπαιδευτές τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εύχεται καλή υγεία και συνέχεια στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος

 

 

Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Γερασιμούλα Σταθάτου