Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά…

Ληξούρι, 09 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά…»

 

Το Δ.Σ. της  Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, που έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του στο Λογγό Ληξουρίου προσφέροντας σε 20 ενήλικες με Αναπηρία από όλον το Νομό εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία.

Η μεγάλη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων ανθρώπων όλων των ηλικιών από όλο το νησί σε αυτήν τη συγκινητική γιορτή σκόρπισε ελπίδα και αισιοδοξία στις οικογένειες των Ατόμων με Αναπηρία, χαμόγελα στους Α.μεΑ. και δύναμη στα μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουν το δύσκολο εγχείρημα, που ξεκίνησαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Χαράλαμπος Μαρκέτος, η Βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευάγγελος Κεκάτος και κ. Γιώργος Κατσιβέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Διονύσης Αραβαντινός και κ. Βασίλης Ρουχωτάς, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο κ. Αλέκος Μιχαλάς Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Άνθης, η πρώην Δήμαρχος Παλικής κ. Νόπη Αλεξανδροπούλου-Χαριτάτου, οι τέως Δήμαρχοι κ. Γεράσιμος Θεοτοκάτος και κ. Γιώργος Φιλιππάτος, ο κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΣΑ.μεΑ., Αντιπρόεδρος ΠΟΣΓΚΑ.μεΑ., Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων Νομού Κέρκυρας «ΜΕΛΙΣΣΑ», η Πρόεδρος των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Γηροκομείο κ. Χριστίνα Τσαγγαράτου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Ευρώπη Μοσχονά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό και ακολούθησαν χαιρετισμοί. Το χαρμόσυνο μήνυμα της λειτουργίας του Κέντρου ανήγγειλε η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου με τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Χαράλαμπου Μακρή, ενώ η χορωδία των ωφελούμενων, των εθελοντών και των εκπαιδευτών ερμήνευσε γνωστά επίκαιρα τραγούδια συνοδευόμενα από τον μουσικό, Αποστόλη Μουρελάτο.

Λίγο πριν το κόψιμο της κορδέλας του Κέντρου οι ωφελούμενοι συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους μέσα από διαδραστικό διαπολιτισμικό αλφαβητάρι μεταφέροντας τα μηνύματα «ΑΓΑΠΗ – ΒΛΕΜΜΑΤΑ – ΓΙΟΡΤΗ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΕΛΠΙΔΑ – ΕΙΡΗΝΗ – ΖΩΗ – ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ – ΘΕΛΗΣΗ – ΙΣΟΙ – ΚΑΛΟΣΥΝΗ – ΛΥΠΗ – ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ – ΝΟΙΑΞΙΜΟ – ΞΕΝΟΙ – ΟΝΕΙΡΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΤΑΞΙΔΙ – ΥΠΑΡΞΗ – ΦΙΛΟΙ – ΧΩΡΕΣ –ΨΥΧΗ – Ω! ΘΑΥΜΑ».

Η ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου από την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. προκάλεσε θαυμασμό στους επισκέπτες, οι οποίοι με χαμόγελα και συγκίνηση μαζί ευχήθηκαν καλή έναρξη και καλή λειτουργία σε εκπαιδευτές και ωφελούμενους.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους κάτωθι χορηγούς αυτής της μεγάλης γιορτής:

  • Το Συνοδινό Χαράλαμπο – Χωματουργικές Εργασίες για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου,
  • Το ΗΧΟΘΕΑΜΑ, που μας καλύπτει ηχητικά σε όλες μας τις εκδηλώσεις,
  • Το ξενοδοχείο «Aura Boutique» του Δημήτρη και της Αναστασίας Μεσσάρη για τη φιλοξενία των καλεσμένων μας,
  • Τα ζαχαροπλαστεία «Μαυροειδής»,
  • Το Γενικό Εμπόριο, Σπύρος Πράσινος,
  • Το Γενικό Εμπόριο «Ionian Foods» της Μαρίας Γρηγοροπούλου,
  • Το κατάστημα «Οικοδομικά Υλικά και Είδη Οικιακής χρήσεως κ ΣΙΑ ΟΕ» της Γεωργίας Μαρούλη,
  • Τον κ. Δημήτρη Βρυώνη και «Υφάσματα Μυλωνάς ΑΕΕ»,
  • Την κ. Ευανθία Διβάρη και Σταυρούλα Ρεπούση,
  • Όλα τα Μ.Μ.Ε.

 

Το Κέντρο μπορούν να επισκεφτούν όσοι το επιθυμούν, αφού πρώτα επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο της δομής 26710-92492 και στο κινητό της Σοφίας Μαροπούλου-Ζαφειράτου 6937177207.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος,

Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας,

Γερασιμούλα Σταθάτου