ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Ευχαριστήρια επιστολή για την δημιουργία τμήματος Βοηθού Εργοθεραπείας»

Ληξούρι, 16/5/2024

Αρ.πρωτ: 71

To ΔΣ της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» ευχαριστεί τον Διευθυντή της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής του Γ.Ν.Κ. κο. Νίκο Μοντεσάντο, τον Βουλευτή μας κ. Παναγή Καππάτο, καθώς επίσης και τον Διευθυντή κο. Μαρτίνη και το ΔΣ του Γ.Ν.Κ. για τη δημιουργία τμήματος Βοηθού Εργοθεραπείας στη Σχολή.

Ευχαριστούμε επίσης τον κο. Μοντεσάντο και τους συνεργάτες του για την θετική τους ανταπόκριση και στο αίτημα του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» για την δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος προκειμένου να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι Βοηθοί Εργοθεραπείας και στις Δομές μας που τόσο πολύ προσπαθούμε να έχουμε.

Οι Εργοθεραπευτές στην χώρα μας είναι λίγοι και δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά στις Δομές δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα που φροντίζουν και εκπαιδεύουν Άτομα με Αναπηρία.

Η Εργοθεραπεία είναι μια ισχυρή Θεραπευτική προσέγγιση και παρέμβαση για ανθρώπους (παιδιά – εφήβους- ενήλικες) με νευρο-αναπτυξιακές διαταραχές.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την λειτουργία του αντίστοιχου τμήματος από υποψηφίους που θέλουν να εργαστούν, αλλά και να προσφέρουν μαζί.

Εμείς θα είμαστε πολύ κοντά στον Διευθυντή και το προσωπικό της Σχολής και θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη λειτουργία του τμήματος την πρακτική άσκηση των εκπαιδευόμενων και την επαγγελματική τους δράση.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτό.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος,   Σοφία Μαροπούλου – Zαφειράτου                                                               

Η Γενική Γραμματέας, Σοφία Λασκούδη