ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΔ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» μετά τις πρόσφατες εξελίξεις του θέματος που προέκυψε από την καθυστέρηση χρηματοδότησης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς

  • Τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Παναγή Καππάτο που άμεσα επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο θέτοντας υπόψη του το πρόβλημα, παραδίδοντας υπόμνημα του Φορέα μας με αναλυτική αναφορά στο αίτημά μας και επιτέλους στις 22/11/2022 μόλις χθες στις 2 το μεσημέρι έγινε η εκταμίευση της χρηματοδότησης.
  • Τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό που επικοινώνησε με την Περιφερειάρχη αλλά και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Π.Ι.Ν. τονίζοντας ότι τέτοιου είδους καθυστερήσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην Δομή  και πρέπει να λυθούν αμέσως και να μην επαναληφθούν.
  • Τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλλιατσάτο που είχε εντοπίσει το πρόβλημα πριν την συνέντευξη τύπου και κινήθηκε άμεσα για την διεκπεραίωσή του.
  • Όλα τα ΜΜΕ του Νομού για τη γνωστοποίηση του προβλήματος, το ενδιαφέρον τους, τις συνεντεύξεις στον αέρα με τοπικούς άρχοντες, υπηρεσιακούς παράγοντες, επικοινωνώντας διαρκώς μαζί μας.
  • Τις κομματικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας, αλλά και να στηρίξουν το αίτημά μας.

Αλλά και

  • Όλους τους συνανθρώπους μας για το μεγάλο ενδιαφέρον τους, αλλά και όπως πάντα για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνουν για το έργο μας.

Οι στιγμές που ζήσαμε όλα τα στελέχη του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» ήταν τραγικές και συμπερασματικά εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποφευχθούν παρόμοιες σοβαρές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση της Στέγης από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014 – 2020» που θέτουν συνολικά εν αμφιβόλω το συνολικό εγχείρημα και δημιουργούν κινδύνους διακοπής της λειτουργίας μιας Στέγης που ξεκίνησε από τις προσπάθειες ενός γονεϊκού κινήματος και που ανησυχεί έντονα για το μέλλον των παιδιών τους – Ατόμων με Αναπηρία.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία και ευτυχία!

Με εκτίμηση,

η Πρόεδρος, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

η Γενική Γραμματέας και Ταμίας, Παρασκευή Κοντογιαννάτου