“Ο ΥΠΕΡΙΩΝ συγχαίρει και ευχαριστεί τον Βουλευτή”

Ληξούρι, 26 Ιουνίου  2020

Αρ. Πρωτ.:391

Επιτέλους! Ευχάριστα νέα για τον «ΥΠΕΡΙΩΝΑ»

Συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη του ΔΣ, στους ωφελούμενους και στις οικογένειές τους και στο επιστημονικό – υποστηρικτικό προσωπικό του ΚΔΗΦ η χθεσινή ανακοίνωση του Βουλευτή μας κ. Παναγή Καππάτου στην προσωπική του σελίδα, που αφορά τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Ληξούρι.

 Η αμέριστη συμπαράσταση – υποστήριξη και βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα, ο ευγενικός – διακριτικός τρόπος που το χειρίστηκε, ακόμη και το ύφος της χθεσινής του ανακοίνωσης δείχνουν έναν Βουλευτή σεμνό, ευαίσθητο, με σκέψεις και κινήσεις θετικές, ταυτόχρονα αποτελεσματικές, μη υποσχόμενος πολλά θα… και θα… και θα… Όλα αυτά είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ήθος, αξιοπρέπεια και μεγάλη εντιμότητα ενός Βουλευτή.

Το Μάρτη του 2020 το ΔΣ της Ένωσης επισκέφθηκε τον Βουλευτή μας με θέμα την ίδρυση «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» στο Ληξούρι, καθότι ωφελούμενοι Α.μεΑ. με υπερήλικες γονείς ή χωρίς τον έναν ή και τους δύο γονείς πρέπει να φιλοξενηθούν σε έναν χώρο, όπου θα έχουν εκτός της μεγάλης φροντίδας και εκπαίδευση στην ημιαυτόνομη διαβίωση, στοχεία που δεν μπορούν  πλέον οι οικογένειές τους να τα προσφέρουν. Το αίτημά μας στον Βουλευτή ήταν  παρέμβασεις στο κτίριο σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της ΚΥΑ Δ12/Γποικ.13107/283/2019 ΦΕΚ 1160/Β/8-4-2019.

Το ποσόν των επισκευών δεν το διαθέτει η Ένωση και γι’ αυτό ζητήσαμε από τον Βουλευτή την παρέμβασή του, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην επικείμενη πρόσκληση για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα προκηρύξει το ΕΣΠΑ στην Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να συμπεριληφθούν και οι επισκευές του κτιρίου ως επιλέξιμη δαπάνη.

Οι ενέργειες του Βουλευτή σε συνεργασία πάντα μαζί μας ήταν στοχευμένες και με ευαισθησία, τονίζοντας στους αρμόδιους φορείς, ότι άλλη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Με συγκρατημένη πάντα αισιοδοξία μας μετέφερε όλες τις προσπάθειες που έγιναν, τονίζοντας και ενισχύοντας και την δική μας αισιοδοξία, να προχωρήσουμε στο έργο που αναλάβαμε.

Η χθεσινή του συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ότι η υπόθεση εξελίσσεται θετικά μας, ενίσχυσε με δύναμη και μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα είναι ένα πολύ κατάλληλο σπίτι για όσους Α.μεΑ. φιλοξενηθούν το κυριότερο δε ότι το σπίτι αυτό θα είναι δίπλα στο οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον. Η παραμονή τους εκεί ξεφεύγει τελείως από τα Ιδρύματα Κλειστής Νοσηλείας. Θα έχει άριστη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, που θα τους στηρίζει όλο το εικοσιτετράωρο.

Ευχαριστούμε σε τοπικό επίπεδο:

  • τον Βουλευτή μας κ. Παναγή Καππάτο
  • την συνεργάτιδα του κα. Ζωή Χαρτουλιάρη για το εξαιρετικό ενδιαφέρον της και την μεγάλη της  ευαισθησία
  • σε πολιτικό επίπεδο την Υφυπουργό κα. Δόμνα Μιχαηλίδου
  • την συνεργατιδά της και συμπατριώτισσά μας κα. Μενεγάτου, με την οποία είχαμε και εμείς άριστη επικοινωνία.

Αγαπητέ μας κε. Βουλευτή,

Σας ευχόμαστε να έχετε πάντα υγεία και ευαισθησία τόση όση έχετε επιδείξει για την Ένωσή μας δίνοντας πάντα λύσεις σ’ όλα τα σοβαρά θέματα, που απασχολούν τον τόπο μας.

Οι ωφελούμενοί μας σας ευχαριστούν με την ζωγραφιά τους!

Με μεγάλη εκτίμηση,

Για την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»,

Η Πρόεδρος,  Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας,  Μαρία Λαδά